Vígszínház

A hétköznapok lázálmai

Sütő András: Az álomkommandó – Pesti Színház

Az álomévad keretén belül került a Vígszínház repertoárjába Sütő András drámája. A művet Szász János állította színpadra, aki legutóbb a Karlovy Vary-ban díjazott filmjével, A nagy füzettel keltett figyelmet.

András Felícia | 13. 11. 1.

Dantoni gyarlóság

Büchner: Danton halála – Vígszínház

Szenvedély, elvek, stílus – és a guillotine. Alföldi Róbert októberi bemutatója belesimul a Vígszínház alakuló új szellemiségébe, hiszen népszerű, izgalmas, értékmegőrző. A Danton halála korszerűen, elegánsan tart politikai tükröt jelenünknek.

Sárosi Emőke | 13. 10. 31.

Babinszky nagy sztorija

Darvas Benedek–Hamvai Kornél–Varró Dániel: A zöld kilences – Vígszínház

Darvas Benedek, Hamvai Kornél és Varró Dániel zenés műve egészen pontosan Louis Blériot magyarországi első motoros repülése idején, 1909. október 16-án és 17-e reggelén játszódik Pesten. Hősei egykor élt nagyhírű emberek, a 20. század hajnalának talán legfurfangosabb, legegzotikusabb, legkihívóbb, leghátborzongatóbb figurái. Kár, hogy történetükről, a Vígszínház A zöld kilences című bemutatójáról nem lehet legekben beszélni, bár az előadás így is kellemes estét szerezhet nézőinek.

Fehér Anna Magda | 12. 12. 7.

Segíts magadon, az Istenek majd nézik

Bertolt Brecht: Jóembert keresünk – Vígszínház

Morális kérdések a jóságról hittel és nyomorral, élhetetlen világ feloldás nélkül – férfiarcú a Vígszínház új Brecht-bemutatója.

Sárosi Emőke | 12. 10. 19.

Inkább a puskatus

Shakespeare: Makrancos Kata – Vígszínház

A színpadon folyamatosan – fizikai és pszichikai hadviseléssel – megaláznak egy nőt, pusztán azért, mert van saját véleménye, és mert nem tartja a férfiakat feltétel nélkül maga és minden nő felett állóknak. A betörési folyamat végén a nő a férfiak porban csúszó kutyája lesz, aki csettintésre fülét-farkát behúzva ugrik. A terrort megérdemli, mert modora korábban faragatlan volt.

Kovács Bálint | 12. 01. 10.