A Tánc Fesztiválja - Veszprém 2012

Tizenöt éves A Tánc Fesztiválja

Beszélgetés Krámer Györggyel, a fesztivál művészeti igazgatójával

– Idén tizenötödik alkalommal rendezték meg A Tánc Fesztiválját Veszprémben. Milyen indíttatásból jött létre annak idején ez a fesztivál?

Vajdai Veronika | 12. 05. 29.

Díjeső

A Tánc Fesztiválja – Veszprém 2012

Eső helyett díjesővel zárult a XV. Tánc Fesztiválja Veszprémben. Szombaton, a zárónapon az érdeklődőknek a díjátadón kívül ismét színes programban lehetett része.

Barbarics Zsófi | 12. 05. 28.

Önismereti tréning

A Tánc Fesztiválja – Veszprém 2012

A Tánc Fesztiváljának negyedik estéje váratlan fordulattal vette kezdettét. A Forte Társulat Ruben Brandt című előadására összegyűlt közönséget a Tünet Együttes Alibijének díszletében bolyongó pokróccal letakart Gőz István fogadta. Krámer György fesztiváligazgató felkonferálásából kiderült, hogy a Forte Társulat Blaskó Borbála sérülése miatt nem tudott eljönni a fesztiválra, ezért helyette erre az estére Szabó Réka társulata „biztosította számunkra az alibit”.

Vajdai Veronika | 12. 05. 27.

Különleges találkozások

A Tánc Fesztiválja – Veszprém 2012

A veszprémi táncfesztivál harmadik napján két egymástól és a program többi előadásától is meglehetősen különböző produkciót láthattunk. A Duna Táncműhely kortárs néptáncként fémjelezhető darabját, A tizedik vőlegényt a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház Arany légy című előadása követte.

Barbarics Zsófi | 12. 05. 26.

Kapcsolattérkép

A Tánc Fesztiválja – Veszprém 2012

A Tánc Fesztiváljának második napja az emberi kapcsolatok szövevényes hálójába vezetett: testvérség és haverság, csapatszellem és belső játszmák, csábítás és pajkos szerelem egy cseppnyi humorral fűszerezve Fehér Ferenc, a Közép-Európa Táncszínház, a Gangaray Dance Company és Mándy Ildikó Társulatának tolmácsolásában.

Vajdai Veronika | 12. 05. 25.